Ubijen Vedran Puljić

04. oktobra 2009. godine, navijač fudbalskog kluba Sarajevo, Vedran Puljić je ubijen iz vatrenog oružja,  u neredima prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

U masovnim neredima navijača Širokog Brijega i Sarajeva koji su u popodnevnim satima izbili u neposrednoj blizini stadiona Pecara, smrtno je stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić (24). Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom, te da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je ipak dan poslije, obdukcijom tijela utvrđeno da je Puljić upucan od strane široko-briježanske policije.

Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja. Prema kasnijim saznanjima, utvrdilo se da je za ubistvo Vedrana Puljića osumnjičen Oliver Knezović, iz Širokog Brijega. Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, a sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana navodno pobjegao iz pritvora.

Nekoliko dana nakon utakmice, predstavnici zapadnohercegovačkog i sarajevskog kantona na sastanku u Širokom Brijegu izrazili su saučešće porodici nastradalog navijača Sarajeva, Vedrana Puljića i istakli da se mora utvrditi istina o okolnostima nereda i ubistva navijača Sarajeva. 

Još uvijek se pokušavaju utvrditi krivci za izbijanje nereda i smrt Vedrana. U istrazi učestvuju i istražitelji Federalne uprave policije. Žalosno je da krivci još uvijek nisu pronađeni i uhapšeni.