Suada Dilberović i Olga Sučić - prve žrtve opsade Sarajeva

Suada Dilberović i Olga Sučić su prve civilne žrtve opsade Sarajeva. Ubijene 5. aprila na Varbanja mostu, nedaleko od zgrade tadašnje Skupštine Bosne i Hercegovine ispred koje su se odvijale demonstracije za mir, na kojima su građani Sarajeva tražili od agresorskih snaga da uklone barikade i da se povuku.

Tog 5. aprila, na Vrbanja mostu prekinut je život Suade Dilberović - dvadesetpetogodišnje studentice Medicinskog fakulteta u Sarajevu porijeklom iz Dubrovnika i tridesetčetverogodišnje Olge Sučić, službenice u Skupštini Bosne i Hercegovine. Suada je preminula na licu mjesta, a Olga je preminula na putu do bolnice. Obje su sahranjene 8. aprila 1992. godine na groblju Bare.

Isti dan na Vrbanja mostu nekoliko građana Sarajeva je ranjeno.

Kap moje krvi poteče i Bosna ne presuši

Most Suade i Olge ili Vrbanja most je naziv za most u Sarajevu preko rijeke Miljacke. Ime je dobio po Suadi Dilberović i Olgi Sučić, prvim sarajevskim žrtvama rata u Bosni i Hercegovini. Most je prvobitno preimenovan u "Most Suade Dilberović" (6. april 1996. godine) da bi poslije ponovo preimenovan u "Most Suade i Olge" (3. decembar 1999. godine). Danas se na mostu nalazi spomen ploča u sjećanje na ove dvije nevine žrtve na kojoj piše: "Kap moje krvi poteče i Bosna ne presuši."