BiH na korak od EP 2004

11. oktobra 2003. godine nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bila je na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo koje se igralo u Portugalu 2004. godine. Nažalost, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo u Portugalu. U posljednjem susretu kvalifikacija BiH je u Sarajevu odigrala neriješeno 1:1 sa Danskom. Golove su postigli Elvir Bolić u 38 za BiH i Martin Jorgensen u 12. minuti za Dansku. Utakmica je odigrana na Olimpijskom stadionu Koševo, pred oko 35.000 gledalaca, a sudio je Englez Graham Barber. Reprezentativci Bosne i Hercegovine propustili su veliku šansu za plasman na EP.

Iako su pružili maksimum u ovoj utakmici, naišli su na jakog protivnika, koji je od prve minute krenuo ofanzivno. Danci su uspjeli povesti u 12. minuti nakon greške odbrambenih igrača BiH. Jorgensen je sam prošao u šesnaesterac i sa pet metara matirao Hasagića. Nakon primljenog gola reprezentativci BiH krenuli su mnogo ofanzivnije ka golu gostujuće ekipe, a u 38. minuti uspjeli su izjednačiti. Bešlija je sa desne strane ubacio u šesnaesterac, gdje je najviše skočio Bolić i udarcem glavom postigao gol za veliko slavlje navijača BiH. Već u narednoj minuti BiH je mogla doći u vodstvo, ali su Danci u posljednji trenutak uspjeli sačuvati svoj gol. Drugo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri. Danci su kontrolirali sredinu terena, dok su se reprezentativci BiH orjentirali za napadačku varijantu. U nekoliko navrata bh. nogometaši imali su dobre prilike, dok su Danci iz brzih kontranapada stvorili par dobrih prilika. Gosti su u posljednjoj minuti ostali sa 10 igrača na terenu, kada je Gravesen dobio drugi žuti karton, ali nije bilo vremena da reprezentacija BiH iskoristi brojčanu premoć, pa je na kraju ostalo 1:1, čime je Danska osigurala direktan plasman na EP. 

BiH: Hasagić, Spahić (Baljić), Musić, Konjić (Hrgović), Bajramović (Biščević), Hibić, Bolić, Grujić, Barbarez, Salihamidžić, Bešlija. 
Danska: Sorensen, Weighorst, Henriksen, Laursen, Niclas Jensen (Nielsen), Helveg, Gravesen, Gronkjar (Larsen), Tomasson, Jorgensen (Rommedahl), Poulsen.