Godišnjica smrti Ede Mulahalilovića

Edo Mulahalilović rođen je u Sarajevu 23. marta 1964., a umro 27. juna 2010. godine. Bio je sarajevski tekstopisac, kompozitor i producentom. Muzičku karijeru je započeo uspješno već kao dječak nagrađivan na takmičenjima učenika muzičkih škola širom ex-Yu. U trinaestoj godini je imao prvi solistički koncert na klasičnoj gitari. U ljeto 1983. zajedno sa Pjerom Žalicom i Izudinom Kolečićem osniva grupu Baobab u kojoj je pjevao i svirao gitaru. Ista trojka 1985. zajedno sa Hajrudinom Varešanovićem osniva grupu "Hari Mata Hari", gdje je bio autor većine pjesama.
1991. objavljuje kantautorski album "Jedna je pjesma cijeloga života" ali rat spriječava širu promociju i turneju. Sa bratom radi i kompoziciju Ostani kraj mene koja je 1994. u Dublinu na Eurosongu predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Kao kompozitor i producent je u Finskoj, u periodu od 1996. do 2002., snimio dvadesetak albuma sa raznim skandinavskim izvođačima. Edo je bio član GRAMEX-a i TEOSTO-a (finnish composers copyright society), a zadnje vrijeme je živio i radio u Sarajevu gdje je imao svoj vlastiti studio i produkciju. Preminuo je u Beogradu 27. juna 2010 od teškog oblika raka. Kolege muzičari su za Edu održali koncert pomoći, sav prihod je išao Edi za liječenje, ali Edo nažalost nije uspio pobjediti u borbi sa rakom.