Otvoren stadion "Bilino Polje"

Stadion Bilino Polje sagrađen je krajem 1972. godine. Izgradnja stadiona trajala je preko 8 mjeseci i u njoj su dobrovoljno bili uključeni mnogi navijači Čelika. Hram zeničkog fudbala završen je neposredno pred finalnu utakmicu Srednjoevropskog kupa (Mitropa Kupa) u kojoj je Čelik pobjedio slavnu Fiorentinu i tako po drugi put uzastopno osvojio ovo takmičenje.

Bilino Polje predstavlja pravi "engleski" tip stadiona koji nema atletsku stazu. Tribine stadiona udaljene su od igrališta manje od 2 metra što omogućava pravo uživanje tokom gledanja utakmice. U prvi mah stadion je bio napravljen za 30.000 gledalaca, da bi nekoliko godina kasnije postavljanjem stolica na zapadnu tribinu njegov kapacitet bio smanjen na 25.000 mjesta. U međuvremenu stadion je značajno rekonstruisan i zadovoljava sve UEFA i FIFA kriterije za odigravanje susreta svih nivoa takmičenja. Trenutni kapacitet stadiona iznosi 15.292 sjedećih mjesta.

Mjesto na kojem se nalazi stadion ima veliku historijsku vrijednost. Na ovom mjestu Ban Kulin potpisao je svoju čuvenu povelju. Vrijedi spomenuti da je sredinom 70-tih godina proglašen najljepšim stadionom u Jugoslaviji i taj primat zadržao je sve do kasnih 80-tih kada je rekonstruisan stadion Poljud.