Preminula heroina odbrane Sarajeva

20. septembra 1992. godine preminula je Fadila Odžaković - Žuta. Fadila je bila jedna od najhrabrijih žena tokom agresija na BiH, istinska heroina grada Sarajeva. Fadila Odžaković - Žuta se zajedno sa Armijom RBiH borila za odbranu svog grada od srpskog agresora.  Ranjena je 18., a preminula je 20. septembra 1992. godine.

Udruženje Prva slavna - 111. viteška brigada i predsjednik Salko Hajdarević čak devet mjeseci radili su na prikupljanju neophodne dokumentacije za dobijanje brojnih dozvola koje bi trebale rezultirati početkom izgradnje spomen-obilježja rahmetli Fadili Odžaković Žutoj na brdu Žuč. Hajdarević je u septembru 2010. godine rekao da je dokumentacija predata u Općinu Novi Grad, od koje se očekuje da izda potrebnu saglasnost za realizaciju projekta, kojim se želi sačuvati sjećanje na lik i djelo plave heroine.

"Planiramo dobiti odobrenje do kraja ove godine kako bi Fondu memorijala mogli podnijeti zahtjev da se izgradnja ovog obilježja stavi u finansijski plan. Mislim da će nam Fond izaći u susret i pomoći realizaciju ovog zaista važnog projekta. Nadam se kako će obilježje biti izgrađeno do godišnjice Fadiline pogibije naredne godine, istakao je Hajdarević, dodajući kako će se ono nalaziti na samom mjestu pogibije ili možda desetak metara dalje",

- rekao je Salko Hajdarević.